met twee

Met twee

Opgelet! “Met twee” is een conceptuele tentoonstelling!

a. Net als de voorstelling “Alleen” door Cie Tartaren gaat de tentoonstelling “Met twee” uit van het alleen zijn. Niet enkel mensen maar ook kunstwerken kunnen alleen zijn. Wanneer een kunstwerk pas tot stand is gekomen, is het nog omringd door eenzaamheid. Het is nog niet getoond, het heeft nog geen plaats in de wereld gekregen.

b. Wanneer kunstwerken of zelfs gewoon dagdagelijkse objecten, die eerst niets met elkaar te maken hadden, in elkaars nabijheid komen kunnen ze plots, als in een klik, samen worden gezien. Ze vormen dan een duo, ze vertellen samen een nieuw verhaal, een ander verhaal dan ze elk afzonderlijk te bieden hadden. Voor de tentoonstelling “Met twee” vormen kunstwerken en objecten duo’s die met elkaar in gesprek gaan.

c. Het uitzoeken of ‘zien’ van duo’s voor onze tentoonstelling is een groepsgebeuren dat nieuwe verbanden legt of oude banden hersmeed - soms een conflict, of een paradox, soms een harmonieus samenvloeien. Maar steeds met twee.

De tentoonstelling “Met twee” is een realisatie van De Y, een sociaal en artistiek centrum voor beeldende kunsten m.m.w. van atelier De FactorY.

opening do 13 dec 18u - 14 tot 21 dec 18u
dagelijks open van 12u tot 18u + halfuur voor en na de voorstelling Alleen
OPEK 2de verd. - gratis

meer info over de Y en de FactorY - klik hier

terug naar overzicht programma Liaison publiek

facebook

logos